Wijngenootschap

wijngenootschap

Agenda / Informatie

Contributie € 15,- per jaar

 

Het Wijngenootschap

Het DNB Wijngenootschap
Het DNB Wijngenootschap biedt een platform om wijnliefhebbers, wijnkenners en liefhebbers van gezelligheid van jong tot oud uit alle hoeken van DNB bij elkaar te brengen. Een mooie gelegenheid om mét elkaar nieuwe smaken te ontdekken en smaken te ontwikkelen. Tevens zal het DNB’ers de mogelijkheid geven om meer te leren over wijnen en deel te nemen aan wijncursussen.

Algemene informatie
Tot 2016 organiseerde O&O wijnproeverijen en met veel succes! Als gevolg hiervan hebben een aantal enthousiaste wijnliefhebbers het initiatief genomen om in 2016 de O&O onderafdeling “Het DNB Wijngenootschap” op te richten. De insteek is dat iedere DNB-er lid kan worden van dit genootschap. Dus jong en oud, wijnkenner en niet-wijnkenner, wijnliefhebber en niet-wijnliefhebber (we halen jullie wel over), jullie zijn allemaal van harte welkom. Aarzel niet en meld je aan!

Activiteiten
De wijnproeverij is een vast terugkerend evenement en wordt gehouden bij gezellige en knusse locaties in Amsterdam. Zo leer je op een bijzonder persoonlijke manier allerlei leuke wijnhandels in de buurt kennen. De vaste proeverijen zijn elke oneven maand op donderdag, aansluitend aan het werk, start rond 18.00 uur (inloop vanaf een half uur voor aanvang) een vinoloog met een verhaal rondom de te proeven wijnen. Meestal wordt er begonnen met een mousserende wijn, gevolgd door witte wijnen en de proeverij wordt afgesloten met rode wijnen en soms nog een dessertwijn. Niet geheel onbelangrijk, er worden tussen het proeven van de wijnen door begeleidende hapjes geserveerd.

De activiteiten bestaan uit de vaste wijnproeverijen zoals hierboven genoemd, maar we kijken ook verder: zoals het organiseren van Wijn-Spijs avonden, verdiepende masterclasses en wijncursussen! Verder brengen we elk jaar een bezoek aan een van de Nederlandse wijngaarden om zo onder andere een indruk te krijgen van het proces rondom het produceren van wijn. Dit is een weekend evenement mét diner en overnachting. Tenslotte is het een goed gebruik van de onderafdelingen van O&O om deel te nemen aan internationale uitwisselingen, een aanbod dat we natuurlijk niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. In het voorjaar 2018 is een afvaardiging meegegaan naar een wijnevenement in Douro, Portugal, in het najaar 2019 ging de reis naar de Elzas in Frankrijk en in het najaar van 2022 mocht een afvaardiging naar Rome!

Lustrumjaar
In 2021 vierde het Wijngenootschap haar eerste officiële lustrum! Echter, door de COVID-19 maatregelen en restricties heeft het bestuur besloten de lustrum activiteiten te verplaatsen. In het jaar 2023 zal het Wijngenootschap haar lustrum vieren met een reis naar het buitenland en een activiteit in Nederland. Voor deze festiviteiten is een heuse lustrumcommissie opgericht die dit samen met het bestuur zal organiseren. Het zal een feestelijk jaar te worden met veel activiteiten.

Lidmaatschap
Lid worden is heel eenvoudig. Voor 15 euro per jaar ben je lid door op de button ‘Word nu lid’ te klikken. Naast dat jijzelf lid kan worden als DNB’er, kan ook jouw partner of gezinslid lid worden en gezellig aansluiten bij de activiteiten. De voorwaarde geldt hiervoor dat hij of zij op hetzelfde adres moet wonen en zowel lid van O&O (€15,-) als Het DNB Wijngenootschap (€15,-) moet worden. Alleen dan kan jouw partner, dochter of zoon ook mee voor het gereduceerde bedrag. Dit is bij Het DNB Wijngenootschap totaal niet ongebruikelijk en er gaan geregeld partners mee om te genieten van de overheerlijke wijnen.

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van Het DNB Wijngenootschap of heb je vragen of suggesties voor een evenement, neem dan gerust contact op met één van de leden van het bestuur.

 

Email: pahcstoonegnjiW.[antispam].@dnb.nl

Daniëlle Maessen – voorzitter

Ingrid Talsma  - secretaris

Chris Gossink - penningmeester & ledenadministratie

Telefoonnummer

020 524 27 93

Bereikbaarheid

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

09:00 - 14.00 uur


Woensdag gesloten