Wijngenootschap

wijngenootschap

Agenda / Informatie

Contributie €15,00 per jaar

 

Het Wijngenootschap

Het DNB Wijngenootschap
Het DNB Wijngenootschap biedt een platform om wijnliefhebbers, wijnkenners en liefhebbers van gezelligheid van jong tot oud uit alle hoeken van DNB bij elkaar te brengen. Een mooie gelegenheid om mét elkaar nieuwe smaken te ontdekken en smaken te ontwikkelen. Tevens geeft het DNB’ers de mogelijkheid om meer te leren over wijnen en deel te nemen aan wijncursussen en wijnreizen.

Algemene informatie
Tot 2016 organiseerde O&O wijnproeverijen en met veel succes!  Een aantal enthousiaste wijnliefhebbers hebben in 2016 het initiatief genomen om de O&O onderafdeling “Het DNB Wijngenootschap” op te richten. Iedere DNB-er kan lid  worden van dit genootschap. Dus jong en oud, wijnkenner en niet-wijnkenner, wijnliefhebber en niet-wijnliefhebber (we halen jullie wel over), jullie zijn allemaal van harte welkom. Aarzel niet en meld je aan!

Activiteiten
De wijnproeverij is een vast terugkerend evenement en wordt gehouden bij verschillende locaties in Amsterdam. Zo leer je op een bijzonder persoonlijke manier allerlei leuke wijnhandels en wijnbarretjes in de buurt kennen. De  proeverijen worden regelmatig georganiseerd, aansluitend aan het werk met een starttijd rond 18.00 uur. Vaak op een donderdag, maar ook regelmatig twee avonden aansluitend gezien de grote belangstelling.

Een vinoloog vertelt een verhaal rondom de te proeven wijnen. De proeverij start meestal met een mousserende wijn, gevolgd door witte wijnen en rode wijnen en soms nog een dessertwijn als afsluiting. Niet geheel onbelangrijk, er worden tussen het proeven van de wijnen door kleine begeleidende hapjes geserveerd.

Naast  de terugkerende wijnproeverijen zoals hierboven genoemd, organiseren we ook andere leuke activiteiten.   De jaarlijkse Wijn-Spijs avond bijvoorbeeld bij een exclusieve gelegenheid met verschillende gangen met bijpassende wijnen. Verder brengen we elk jaar een bezoek aan een van de Nederlandse wijngaarden om zo onder andere een indruk te krijgen van het proces rondom het produceren van wijn. Dit is een weekend evenement mét diner en overnachting. Dit jaar ging de reis over de grens ter ere van de viering van het vijfjarig lustrum van het wijngenootschap.

Lustrumjaar
In 2021 vierde het Wijngenootschap namelijk haar eerste officiële lustrum! Echter, door de COVID-19 maatregelen en restricties is de lustrumviering verplaatst naar 2023. Voor deze festiviteiten was een heuse lustrumcommissie opgericht die heeft gezorgd voor een fantastische driedaagse reis naar Reims met een tussenstop op de heenweg bij de Apostelhoeve in Maastricht. In Frankrijk zijn drie champagnehuizen bezocht, en met een stadswandeling door Reims kreeg de reis ook nog een cultureel tintje waarbij elke dag uiteraard werd afgesloten met een gezamenlijk diner met bijpassende wijn.

Internationale uitwisseling
Tenslotte is het een goed gebruik van de onderafdelingen van O&O om deel te nemen aan internationale uitwisselingen, een aanbod dat het Wijngenootschap natuurlijk niet voorbij laat gaan. Zo is er in 2018 een afvaardiging meegegaan naar een wijnevenement in Douro, Portugal. In 2019 ging de reis naar de Elzas in Frankrijk en in 2022 mocht een afvaardiging naar Rome! Dit jaar waren we bij het Eurofeest in Frankfurt.

Lidmaatschap
Lid worden is heel eenvoudig. Klik op de button ‘Word nu lid’. Voor 15 euro per jaar ben je al lid! Naast dat jijzelf lid kan worden als DNB’er, kan ook jouw partner of gezinslid lid worden en gezellig aansluiten bij de activiteiten. Voorwaarde geldt hiervoor dat hij of zij op hetzelfde adres moet wonen en zowel lid van O&O (€15,00) als Het DNB Wijngenootschap (€15,00) moet worden. Alleen dan kan jouw partner, dochter of zoon ook mee voor het gereduceerde bedrag. Dit is bij Het DNB Wijngenootschap totaal niet ongebruikelijk. Er gaan geregeld partners mee om te genieten van de overheerlijke wijnen.

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van Het DNB Wijngenootschap of heb je vragen of suggesties voor een evenement, neem dan gerust contact op met één van de leden van het bestuur.

 

Email: pahcstoonegnjiW.[antispam].@dnb.nl

Ingrid Talsma – voorzitter

Chris Gossink – penningmeester & ledenadministratie

Michiel Schoevaars – secretaris

Sari Butink – algemeen bestuurslid

Telefoonnummer

020 524 27 93

Bereikbaarheid

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

09:00 - 14.00 uur


Woensdag gesloten