Wijngenootschap

wijngenootschap

Agenda / Informatie

Contributie € 15,- per jaar

 

Het Wijngenootschap

Activiteiten worden binnen de grenzen van de coronamaatregelen van de overheid georganiseerd.

Het DNB Wijngenootschap

Het DNB Wijngenootschap biedt een platform om wijnliefhebbers, wijnkenners en liefhebbers van gezelligheid van jong tot oud uit alle hoeken van DNB bij elkaar te brengen. Een mooie gelegenheid om mét elkaar nieuwe smaken te ontdekken en smaken te ontwikkelen. Tevens zal het DNB’ers de mogelijkheid geven om meer te leren over wijnen en deel te nemen aan wijncursussen.

Algemene informatie

Tot 2016 organiseerde O&O wijnproeverijen en met veel succes! Als gevolg hiervan hebben een aantal enthousiaste wijnliefhebbers het initiatief genomen om in 2016 de O&O onderafdeling “Het DNB Wijngenootschap” op te richten. De insteek is dat iedere DNB-er lid kan worden van dit genootschap. Dus jong en oud, wijnkenner en niet-wijnkenner, wijnliefhebber en niet-wijnliefhebber (we halen jullie wel over), jullie zijn allemaal van harte welkom. Aarzel niet en meld je aan!

Activiteiten

De wijnproeverij is een vast terugkerend evenement en wordt gehouden bij gezellige en knusse locaties op loopafstand van DNB. Zo leer je op een bijzonder persoonlijke manier allerlei leuke wijnhandels in de buurt kennen. De vaste proeverijen zijn elke oneven maand op donderdag, aansluitend aan het werk, start meestal rond 18.00 uur (inloop vanaf een half uur voor aanvang) een vinoloog met een verhaal rondom de te proeven wijnen. Meestal wordt er begonnen met een mousserende wijn, gevolgd door witte wijnen en de proeverij wordt afgesloten met rode wijnen en soms nog een dessertwijn. Niet geheel onbelangrijk, er worden tussen het proeven van de wijnen door begeleidende culinaire hapjes geserveerd. Vaak blijft het door alle gezelligheid niet bij de genoemde glazen die bij het pakket van de proeverij horen en worden er sfeer-verhogend nog wat glazen genuttigd.

De activiteiten bestaan uit de vaste wijnproeverijen zoals hierboven genoemd, maar we kijken ook verder: zoals het aanbieden van wijncursussen en het organiseren van Wijn-Spijs avonden. Verder brengen we elk jaar een bezoek aan een van de Nederlandse wijngaarden om zo onder andere een indruk te krijgen van het proces rondom het produceren van wijn. Dit is een weekend evenement mét diner en overnachting. Tenslotte is het een goed gebruik van de onderafdelingen van O&O om deel te nemen aan internationale uitwisselingen, een aanbod dat we natuurlijk niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. In het voorjaar 2018 is een afvaardiging meegegaan naar een wijnevenement in Douro, Portugal. In het najaar 2019 ging de reis naar de Elzas in Frankrijk. Wij kijken alweer uit naar onze volgende internationale ontmoetingen!

Activiteiten naar aanleiding van COVID-19

Als gevolg van de maatregelen naar aanleiding van de COVID-19 pandemie, ziet de activiteiten kalender er anders uit dan voorgaande jaren. In 2020 zijn er veelal online proeverijen georganiseerd, met veel succes! Tijdens deze proeverijen degusteer je de wijnen onder leiding van een vinoloog (via een Zoomsessie) en ben je in contact met andere deelnemers. Voorafgaand aan de proeverij worden de wijnen thuis bezorgd en ontvang je ook wijn&spijs tips, zodat je bijpassende hapjes in huis kunt halen. De digitale proeverijen zijn doorgaans op donderdag en/of vrijdag in de namiddag en starten meestal rond 17:30. Omdat je minder wijnen proeft dan tijdens een reguliere proeverij, zal de vinoloog iets dieper op de materie in gaan om je zo meer te leren over de wijnsoort, het wijnland, de wijnmaker en andere interessante weetjes! Tijdens de digitale proeverijen moedigen we je vooral aan om gezellig samen met je partner, een vriend/vriendin of huisgenoot te proeven voor extra gezelligheid!

Als Wijngenootschap houden we de ontwikkelingen van het virus en de maatregelen nauw in de gaten en in de toekomst zullen we onze activiteiten hier op blijven aanpassen. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer fysiek ontmoeten, maar tot die tijd blijven we kijken naar de verschillende digitale mogelijkheden die we kunnen aanbieden.

Lidmaatschap

Lid worden is heel eenvoudig. Voor 15 euro per jaar ben je lid door op de buttom ‘Word nu lid’ te klikken. Naast dat jijzelf lid kan worden als DNB’er, kan ook jouw partner of gezinslid lid worden en gezellig aansluiten bij de activiteiten. De voorwaarde geldt hiervoor dat hij of zij op hetzelfde adres moet wonen en zowel lid van O&O (€15,-) als Het DNB Wijngenootschap (€15,-) moet worden. Alleen dan kan jouw partner, dochter of zoon ook mee voor het gereduceerde bedrag. Dit is bij Het DNB Wijngenootschap totaal niet ongebruikelijk en er gaan geregeld partners mee om te genieten van de overheerlijke wijnen.

 

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van Het DNB Wijngenootschap of heb je vragen of suggesties voor een evenement, neem dan gerust contact op met één van de leden van het bestuur.

Email: DNB Wijngenootschap

Daniëlle Maessen – voorzitter

Irene Staal - secretaris

Chris Gossink - penningmeester & ledenadministratie

 

We hopen je snel te zien. Proost!

Telefoonnummer

020 524 27 93

Bereikbaarheid

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

09:00 - 14.00 uur


Woensdag gesloten